Projekty technologiczne
- Zapewniamy profesjonalne doradztwo już na etapie projektowania lokalu lub adaptacji pomieszczeń na potrzeby lokalu gastronomicznego.
- Wykonujemy kompleksowe projekty technologiczne wszelkiego rodzaju punktów zbiorowego żywienia od malych barów firmowych po restauracje hotelowe i sale weselne.
- Organizujemy także szkolenia w zakresie obsługi sprzętu kuchennego, obsługi kelnerskiej, doradztwa kulinarnego np. układania karty dań.
Projekt technologiczny obejmuje:
- wizję lokalną obiektu;
- uzgodnienia z inwestorem - poszukiwanie optymalnych rozwiązań, analiza możliwości umiejscowienia życzeń i wyobrażeń inwestora w określonych (posiadanych) warunkach lokalowych.
część opisową:
- wytyczne i bilanse dla branż projektowych tj.:
- architektoniczno-budowlane;
- wodno-kanalizacyjne;
- wentylacji mechanicznej i klimatyzacji;
- centralnego ogrzewania
- elektryczne;
- gazu;
- chłodni i mrożni;
- program użytkowy, zatrudnienie, opis pomieszczeń oraz prowadzonych procesów technologicznych, wymagania BHP, wyposażenie technologiczne.
- część rysunkową zawierającą rzuty pomieszczeń z ich funkcjonalnym powiązaniem oraz naniesieniem wyposażenia -urządzenia, sprzęt, meble.
Decydując się na skorzystanie z naszych usług otrzymacie Państwo projekt technologiczny pozytywnie zaopiniowany przez rzeczoznawcę do spraw sanitarno - higienicznych / BHP , co przyczyni się do sprawnego funkcjonowania Państwa obiektu oraz pozytywnego zaopiniowania przez Inspekcję Sanitarną.